Farfar, jag tänker på dig.

Idag minns jag min farfar Bror Kristiansson som gick bort imorse. Jag önskar så att jag hade kunnat vara i Sverige med min familj nu och säga hejdå till honom. Men tro mig jag sörjer honom här borta och mina tankar finns hos honom och resten av min familj. Du hade ett långt och fint liv farfar, med fru, barn och barnbarn som älskar dig. Vila i frid.

:D

Idag fick jag ännu ett paket på posten. Det var från Tobbe, Lisbeth, Leo och Filippa. Tack så jättemycket!! Det var en bok till mig, en bok till barnen, och en bok med sudoku. Plus tre fina kort :). Leo och Filippa hade skrivit själva oxå, roligt!!!! Tack! Jag blev jätteglad!

-

Har: Jobbat.

Nu: Frukost.


Sen: Sola med Hanna.

Gulligt!

Idag fick jag en försenad födelsedagspresent av städerskan som är här tre gånger i veckan, Theresa. Gullig hon är! Det var ett kit från Next, med body lotion, bath shimmer, shower creme och eau de parfum. Väldigt snällt av henne :).



Pics.

Middagen igår var trevlig. Sam lagade supergod curry! Hanna, jag och Alex kollade på, haha!! Nää, vi hjälpte lite, med skivandet av sötpotatis och av att välja musik :P. Här kommer nu i alla fall lite bilder från helgen, vi börjar med inflyttningfesten till Suss, Fridas, Andreas och Sebbes nya hus:


Sötnosar!


Hääänna och Ross.


Michael, Hanna, jag och Alex.


Maya och Mathina :).


Susanna visade upp sitt nya rum. Fab!


Några följde i alla fall Brokeback mountain temat, haha!


Samy och Hanna :D.


Hanna, jag och Maya =).


Jessica och jag.


Den coola spiraltrappan som går genom hela huset (och även alex face som sticker upp, haha, har inte sett det förut).


Mathina dansade loss :).




Innan fotbollen igår, jag och Hanna.

Dinner.

Efter att ha slått killarna i fotboll beger vi oss nu mot Alex's place för middag. Nice!! See u later!

Grrrr.

Nu blir det fotboll i Hyde Park med Hanna, Maya, Susanna, Alex, Sam, Barry, Ross, Michael m.m. Nu ska vi visa de där fördomsfulla killarna att tjejer minsann kan spela fotboll. Eller hur girls?? ;)

Yeeey!

20 grader i skuggan!! Underbart!!! Jag njuter!!! :D


<3


Tack!

Fick ett jättefint kort av Maria och Ingemar idag. Tack!!! :)

-

Jag vet inte vad som har hänt men jag har liksom tappat lusten för att blogga... Det känns mer som en börda än som något roligt. Hmm, vet inte vad det kan bero på. Nu har jag i alla fall jobbat 5 timmar imorse, barnen var jobbiga och jag är helt slut. Skulle egentligen träffa Susanna idag men hon svarar inte när jag ringer så vi får väl se. Ikväll blir det bio med Hanna, om nån annan vill följa med är de more than welcome :). Nu ska jag vila. kram

Hej på er!

Nu ligger jag här svintrött i min säng. Sov inte särskilt bra i natt och har precis varit på en 2 timmar lång promenad med Hanna, så det känns. Har fått så ont i nacken... Vet inte varför... Ikväll ska jag verkligen försöka ta mig iväg och dansa, utan att ramla på vägen (peppar peppar). Här är det helt ok väder, var strålande sol imorse, nu har det kommit lite vita moln, är ungefär 14 grader. Nu ska jag se på tv, vila och duscha, sen är det dags att käka lunch och göra sig iordning så att det bara är för mig att åka rätt till dansen ikväll. Hur mår ni då? Hur är vädret i Sverige?

Tack!

Idag kom det två kort till till mig. Ett från Lisbeth och Gösta, tack så mycket! Gulliga ni är! Och ett från släktingar till familjen som jag bor hos :). Jag känner ju mormorn och har träffat mostern och kusinen en gång, så idag låg det ett kort till mig där de önskade mig en underbar födelesdag :D. Det var från mormorn, morfarn, mostern, morbrorn och kusinen. Jättesnällt!! Jag vill oxå säga tack så mycket till alla 76 personer som gratulerat mig på facebook, söta ni är! Tack också till dem som ringt och sms:at. Ni är alla guld värda.

Sötnos.

Det var underbart väder igår! 18 grader och strålande solsken.

När jag kom hem kl 18:15 så var familjen fortfarande inte hemma men de kom en timme senare. Venetia (4 åringen) var sååå söt och superexalterad :D. Jag hörde henna uppe i hallen "Is she home, is she home?" "Happy birthday", "Can I run downstairs and check if she's here?". Min dörr stod öppen och när hon kom ner så gick jag till dörren och då skriker hon "Happy birthday Ida" och springer och kramar mig :). Jag blev jätteglad!! Hon frågade om jag gillade dekorationerna och jag sa att jag älskade dem. Haha!! Sen ropar hon upp till föräldrarna: Mami, she's here, she's acctually here! Sen springer hon upp hämtar presenter och säger att de har en tårta. Föräldrarna kom ner, satte ljus i tårtan och så sjöng hela familjen "Happy birthday"¨för mig, Venetia hjälpte mig att öppna presenterna och läsa korten. Jag fick en bok - How to be adored. A girls guide to Hollywood glamour. Den verkar jätterolig och bra. Jag fick oxå ett presentkort på Topshop, vet inte på hur mycket, får gå till affären och fråga, vågade inte fråga dem, det kändes så sniket ;). haha! Venetia hade skrivit ett kort och Gemma ett, jättefint! Tårtan var supergod, choklad rakt igenom! Venetia babblade på som en galning när Aurelia hade gått och lagt sig, hon dansade för mig och pratade om att hon egentligen hade velat fylla hela mitt rum med ballonger men att de bara hade två kvar, men nästa gång jag fyller tänker hon fylla hela mitt rum med ballonger (stackarn vet ju inte om att jag inte kommer vara här då), hon ville göra cupcakes till mig -"the birthday girl", och var bara allmänt supergullig. Imorse när hon kom ner till frukosten så kollade hon jättegulligt på mig och sa "good morning birthday girl". Haha!! Jag gillar henne faktiskt! :P


Bilder från söndagen - min födelsedag :).


England eller Frankrike??


On our way to the picnick.


I'm happy! It's my birthday! :D






Myycket folk.


Mina fina vänner!!


Söta Hanna!


Jag fick presenter :). Tack så jättemycket tjejer!


Jag fick en supermysig hoodtröja. Härligt! Plus några välbehövliga ansiktsmasker =).


Mmmmmmm!


Mums! Haha!




Sweet music.






Coola Hanna ;). 


Älskar denna bilden, så himla skön :D.

Bilder från lördagen. Imorrn får ni se bilder från idag. Okej?


Hanna <3.


Maya <3.


Susanna <3.


Kvällens outfit! Den nya klänningen från Topshop :).


Hahaha!! Söta Hanna :).


Viii!!


Blurry in the hall.


Jag och Maya på Infernos :D.


Misslyckat försök till gruppbild :P.


Maya fick ta en på "the blondies" istället =).

Efter detta så är det konstigt nog inga fler bilder tagna. Vi hade nog för fullt upp med att dansa. Shake that ass!! Haha!!

Jaha, då var man 20 år.

Hjälp vilken panikkänsla jag fick när jag skrev det, haha! Men jag tror på det som mamma säger "livet blir bara bättre och bättre". Ojoj vilken busy helg det blev, men så rolig, härlig och trevlig! Det enda som grämer mig lite är att min familj inte kunde vara med. Men jaja, mina underbara vänner gjorde min födelsedag perfekt ändå!
Nu ligger jag helt däckad i sängen.

Vill ni höra lite om hur det har varit?

Igår åkte vi då till Bayswater för sista förfesten där någonsin. Suss och Frida flyttar ju till ett hus, 30sek gångavstånd från Maya. Nice! Det var trevligt som vanligt! Jag, Maya, Suss och Hanna åkte sen till Clapham och klubben Infernos där vi dansade hela natten och hade askul! Många ggr sjöng de Happy Birthday för mig, hela tiden med olika folk, på tuben, på klubben, utanför klubben, framför en bankomat m.m. :P. Sötnosarna! Det var ju bara synd att inte Frida kunde vara med, som är strandsatt i Sverige pga vulkanen...
Vi var hemma igen 5:30 imorse, jag sov tills kl 09:00 då jag vaknar av att Malin (pärlan) ringer mig ;). Haha!! Är det inte härligt att fylla år?? Sen kunde jag inte riktigt somna om... Får ett sms 11:15 av Hanna där det står "splendid day for a birthday celebration, don't you think? Jag kollar ut och ser strålande solsken! Yeeey! Blir genast pigg, hoppar upp och gör mig iordning och drar till Kensington Gardens med Hanna där vi mötte upp Maya och Suss och hade en underbart god och kaloririk picknick bestående av bl.a. doritos (cheesy och original), guacamole, sourcream och salsa som dipp, kex, muffins, pitabröd med philadelphia, juice, vatten, choklad m.m. Mums! Haha!
Vi bara hängde på vår filt, solade och pratade. En underbar eftermiddag där alla var lyckliga :). (Hoppas jag).
Ikväll blir det väl kanske nått litet firande med familjen, de kommer hem om ca 20 min.
Har tagit massa bilder, men lägger upp dem senare eller imorrn. Kram

Weeeeeeeeey!!

Wow vilken underbar dag! Strååååååååååååålande väder - det är som sommar, supervarmt, vindstilla, stekande sol. Jag älskar't! Jag mötte upp Hanna och Maya på Trafalgar Square vid tre där det var en stor holländsk festival. Nu undrar ni säkert vad tre svenska tjejer gjorde på en holländsk festival, svaret är: Mayas au pair familj är holländsk och de tipsade om att det skulle vara härlig stämning, mycket folk och öldrickande. Vi bangar inte (eller jo, jag bangar på ölen ;)). Nu sitter jag i min säng, ska börja göra mig iordning nu, utgång för att fira mig ikväll :). Snart kommer Hanna och så börjar vi göra oss iordning. Vi hörs imorrn! Förresten jag blev så himla glad när jag kom hem för då hade familjen dekorerat min dörr med flaggor och ballonger och en tekning. Guuuuuuuuuud vad glad jag blev!! Jätteuppskattat!

Bilder:

















Typical dutch person??


Vi fick pepparkakor av Mayas "mamma". Snällt!!


Min fina dörr!!!


Jättegulligt!!

Idag tonåring, imorgon vuxen.

I alla fall officiellt. Jag kommer nog alltid vara lite av ett barn faktiskt ;). Haha!
Nu har jag jobbat klart och ligger i min säng, ska försöka sova en sväng tänkte jag, har inte riktigt sovit på ut på några veckor... Dock vill man ju inte slösa bort en sån vacker dag på att sova, det är klarblå himmel och strålande sol.
Igår kväll kom Tim ner med ett paket till mig, det hade kommit på posten (och de har en stor hög med post som de tydligen bara kollar igenom ibland), det var från mami och papi :). Jag fick ett fint kort, en bok, sockar, och så en fin bh med matchande trosor som jag verkligen gillar!! Plus att jag ju fick den här superfina datorn i present oxå :D.
I paketet låg det oxå ett kort från Sonja och Håkan, trevligt att grannarna tänker på en! Tack så jättemycket allihop! Om det är nån mer som har skickat något och jag inte har skrivit om det i bloggen så beror det alltså på att de inte har hittat det i högen än, men tack så jättemycket till er ändå, jag får dem nog i sinom tid och då ska ni oxå få ett ordentligt tack! Nu ska jag försöka sova. Blir säkert att jag fastnar framför Gossip Girl eller Vänner eller nått :P.

Det stora, spännande och fina paketet :).


Det trevliga innehållet :D. Glad!

Svar på frågorna mamma.

Okej mamma, här kommer svar på dina frågor om "internetspråk" :P.

24/7 - varje timme varje dag ;). 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. T.ex. "jag är godissugen 24/7", haha! 

<3 - är ett hjärta, vänd på det så ser du.

Är riktigt imponerad att du visste vad btw var ;). Bra jobbat mami!

Wagamama.

Lunchen med Hanna var mycket trevlig! Vi käkade thai på Wagamama här i Putney. Jag köpte också en klänning på Topshop, me love!! Inte kanske den ultimata partyklänningen men en väldigt söt sommarklänning som oxå går att dressa upp med de rätta accessoarerna och plaggen ;). Idag kom det ännu ett kort till mig, ett jättegulligt från Malin, jag blev såååå glad!! :) Nu ska jag strax börja jobba... Imorrn jobbar jag morgonen och sen är jag ledig resten av helgen och fyller år på söndag, gaaah! Hoppas ni alla mår bra!

Hanna :).


Sletna jag.


Min goda mat - grillad kyckling, ris, currysås och grönsaker :D. Mums!


Hannas goda vegetariska rätt - nudlar med champinjoner och grönsaker m.m.


Det fina kortet som jag fick av Malin!! Tack!

2 days to go.

God morgon, kl är 10 och jag har varit uppe i 3 timmar och en kvart för att vara exakt :P. Jobbet imorse gick bra plus att det är sol ute så jag är nöjd. Nu ska jag duscha och sen ska jag träffa Hanna :). Vi ska kolla lite i affärer och sen luncha, mys!

Glad! :D

Idag damp det ner två brev genom brevinkastet i dörren som var adresserade till mig =). Ett kort från mormor och ett från Charlotte :). Jag blev jätteglad och varm inombords. Saknar både mormor och Charlotte så det var väldigt trevligt att höra av dem!! Båda två skickade gratulationskort och av Charlotte fick jag även stickers som kan användas av antingen mig eller som en muta till ungarna ;). Perfekt! Vi får väl dela på dem! Mormor skrev även att jag skulle få en liten slant på kontot oxå, det kan ju kanske få bidraga till en ny klänning inför firandet på lördag. Uppskattat men verkligen inte nödvändigt. Tack så jättemycket båda två!! Jag blev verkligen jätteglad! Fattar fortfarande inte att jag fyller 20 år på söndag.

Trött faktiskt.

Det var trevligt att träffa Maya igår :). Vi käkade nån spansk omelettgrej med potatis som var väldigt god och bäst av allt - vi käkade popcorn! Yeeey! Vi såg på tv och pratade, trevligt!! Mayas "mamma" var inne och pratade med oss en lång stund oxå, hon är snäll men väldigt upptagen, dessa ambitiösa människor (tänker på de som jag bor hos oxå) jobbar ju 24/7. Morsan i "min familj" hade jobbat till 5 imorse på sitt arbetsrum, sen sovit 1 och en halv timme och gått upp igen för att jobba, crazy! Ja i alla fall, jobbet gick väl helt ok imorse, de är ju lite busiga men annars går det bra. Nu har jag käkat en stor god frukost, tänkte sova lite nap och sen gå och kolla lite på Putney high street :). Hoppas ni får en fin dag! Här är det soligt men ganska kallt.


Bild från en promenad här om dagen, fint när man går längs med floden :).


Igårkväll blev det helt plötsligt underbart väder, en sån fin kväll verkligen.


Min frukost idag bestående av scrambled eggs med skinka och ost, knäckebröd med ost och gurka, tomater och hallon, mums!!


Viiiiiill!

Åååh vad jag vill åka utomlands!! Det kanske låter konstigt eftersom jag tekniskt sett är utomlands men det känns inte riktigt som utomlands när man har bott här i ett halvår, Sverige känns med exotiskt liksom :P. haha!! Vill bara ha värme, sol, avslappnade dagar vid poolen och på restauranger, inga bekymmer eller funderingar, bara lägga allt på hyllan och njuta av att leva. Ge mig det nuuuu!!!

Kommer inte på någon bra rubrik idag.

Hej på er!! Jag är stört sötsugen! Hmm, ska jag gå och köpa en kaka på Sainsburys..? Njae, borde inte...
I alla fall. Idag har jag jobbat 7-12. Den lilla ungen var riktigt jobbig och provocerande idag men annars gick det bra. Kl 11:45 kom mormorn, mostern och kusinen hit. Vi käkade lunch och pratade om allt möjligt, trevliga är de! Nu är de och rider och jag chillar ;). Ikväll ska jag åka till Maya, hon är barnvakt så vi ska bara kolla på film och ta det lugnt. Skönt! Idag är jag på lite bättre humör än igårkväll förresten, höll på att gå under av irritation igår alltså. Har stört ont i knäna dock, det har blivit som brännsår/vanliga sår, så jag kunde nästan inte sova inatt... Glömmer bort det ibland tyvärr och börjar krypa eller nått och då gör det djävulskt ont. Har inte fått bort all skit heller, det går inte, det sitter fast, äckligt! Nu ska jag nog ta en promenad tror jag, under det tjocka molntäcket som ligger över London idag. Hoppas ni får en fin dag!! kram kram

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrggggg!!!!!

Åååååååååh vad jag är arg just nu!!! Jävla skit alltså!! Det kokar inom mig! Jag jobbade i eftermiddag, sen bestämmer  sig mamman för att hon ska göra middag och så börjar hon jättesent, detta resulterar i att jag måste jobba över i 50 min bara för att hon är så seg. När klockan är 20:20 har äntligen den stora tjejen somnat, jag springer ner i köket, plockar undan och i diskmaskinen och på tio minuter sätter jag på mig kläder och sminkar mig. Efter detta springer jag genom Putney mot tunnelbanan, allt för att hinna till dansen som jag har saknat så himla mycket!!! Det är verkligen det jag ser fram emot under veckan!!! Jag har inte kunnat gå den senaste månaden pga att jag har varit barnvakt och sjuk m.m. och jag ville verkligen gå idag, det var därför jag sprang... Mitt på bron är det en liten ojämnhet som sticker upp, och jag som redan har haft en sån bra eftermiddag snubblar självklart på denna. Faller handlöst framlänges och slår upp knäna och händerna. Med två stora hål i strumpbyxorna och blod och smuts över hela knäna tar jag mig upp och fortsätter springa tills jag inser att jag inte kan gå på dansen och se ut som jag gör, så jag ringer mamma, gråter av besvikelse, går hem och nu sitter jag här med salva och plåster på knäna som en 7 åring. Kul. Jag känner mig så tacksam.

Sorry om jag klagar en massa, jag inser att det finns betydligt större problem här i världen men jag orkar bara inte.
God natt!

Hahahahaha!!

Det här klippet är så himla roligt! Jag skrattar stört mycket, Kurt är så braaa!!

Kom igen nu!

Vad roligt att mina kusiner har börjat kommentera här på bloggen, kul tjejer!! Jag vill se mer av detta från er alla, jag har mina stammisar som kommenterar som mamma och Louise och Malin m.m. Men vem mer är det som läser bloggen, lämna gärna en kommentar, det vore roligt!! :D Kram på er!

Lindy!

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår bra. Vädret är fint och jag behöver inte vara barnvakt ikväll, föräldrarna har så mycket jobb att greja med att de måste stanna hemma och göra det, detta resulterar i att jag kan åka och dansa lindy, yeeey! Har saknat det supermycket! Ser verkligen fram emot det! Nu ska jag gå och sätta mig i solen en stund, sen blir det promenad, dusch, tv och jobb, sen åka raka vägen till Holborn och daaaaansaaaa!!!! Yeeeey!

Wimbledon.

Nu har jag jobbat och käkat. Har så hiimla ont i huvudet, hoppas det går över när jag får sova... Jobbet idag gick bra, på min lediga stund mitt på dagen så var jag och Hanna på en låååång promenad uppe i Wimbledon. Det var mycket lugnt och härligt där uppe, kändes nästan som om man var hemma i Dingle igen och gick svängen runt Bärby, omgivningen var kanske inte så lik men lugnet och naturen var väldigt härligt! Detta finns 10 min promenad från Putney. Nice! Vill ni se bilder?? Jag visar i vilket fall som helst ;).





















Cupcake.


Söta cupcaken som jag fick av den stora tjejen :).

Häääääääääääääääääääänna!!

Igår eftermiddag träffade jag Hanna, så hääärligt! Har saknat henne!! Vi käkade jordgubbar, vindruvor, choklad och glass hemma hos henne, till detta serverades självklart oxå en kopp te :). Vi såg lite på Glee och bara catchade up om allt som hänt. Sen gick vi ner till en pub vid floden, "Duke's head", och tog ett glas vin och pratade om en massa djupa och intressanta saker, undrar om det var vinet eller vi som pratade, haha!! Neejdå, men vi pratade om framtidsplaner och om hur man ska se på sitt liv m.m. Mycket intressant. Hon är smart den tjejen och kommer verkligen kunna uppnå allt det hon vill. Hon har verkligen det rätta motivet, drivkraften, viljan och absolut hjärnan + ett stort hjärta, som jag nog tror är drivkraften i allt. You can make it Hanna, as long as you believe in yourself you can do it all! I believe in you.
Faan va klyschigt det lät på engelska, jaja, men jag menar det i alla fall, vet bara inte hur jag ska säga det på svenska utan att det låter knäppt... :).





Ojojoj!

Om en vecka fyller jag 20 år. Vilken åldersnojja jag får nu... Hjääälp! Den får väl firas med ett bang i alla fall. Sen stannar jag nog på åldern 20, vill ju inte gå om pappa som är 23 :P. hahaha!!

God natt!

...

*Barnen sover.
*Föräldrarna bestämde sig för att stanna hemma ikväll.
*Jag har badat och lagt barnen. Den lilla grinade och skrek som en tok.
*Jag är trött.
*Ska nog sova nu.
*God natt!

Au revoir Christoph!

Hejsvejs, nu är jag hemma i Putney igen. Gårkvällen var rolig. Först blev jag bjuden på middag hos Mayas familj - fisk, potatis, sallad m.m. Superduper gott!! Familjen är trevlig och barnen är söta som bara den!! Sen åkte vi till Bayswater och började förfesten där, drog vidare till Manor House och försökte hitta till Chris lägenhet. Efter en stund hittade vi den. Festen var trevlig, det var nästan bara fransmän så vi stack väl ut lite men det var kul, alla var trevliga. Vi dansade och konverserade m.m. :) Hemma var vi vid 04.30 och sen vaknade jag 11:15, kul. På min enda sovmorgon, kul. Haha!! Jag och Suss gick och köpte en massa feta saker på Tesco imorse och nu sitter jag här i min säng, ska strax ta en dusch för jag stinker rök eftersom 80% av fransmännen rökte och alla gjorde det inomhus. Inte så härligt.
Idag ska jag träffa Hanna, yeeey!!

Bilder från gårdagen:

Karamellkungen :).


På Mayas tak :).


Eftermiddagssol.


Försökte anlägga en bränna ;).


Maya var kvällen till ära klädd i sommarfin och färgglad klänning. Fina Maya <3!


Hos Chris och Julien. Glada tjejer!


Frida och Ida.


<3


Julien.


Susanna dansar loss ;).


Jag.


Suss och Julien.


Chris och jag :).


Tjejerna rockar loss :P.


Partypeople ;).


Julien :D.

Hos Maya...

Nu sitter jag på Mayas rum. Vi har shoppat lite i Hammersmith, på Primark, haha!! Jag köpte strumpor, strumpbyxor och ett par vita tygskor (skorna kostade £2, så niiice). Sen köpte vi lite saker till Mayas barn. Det har varit en lugn och mysig eftermiddag. Behagligt väder och härlig stämning :). Nu duschar Maya och jag sitter här. Vi tänkte gå ut och sätta oss på hennes tak nu och njuta av eftermiddagssolen. Vid sju åker vi till Bayswater och lägenheten ;). Förferre innan ännu mer förferre hos Chris och Julien innan utgång. Imorrn kommer Hanna hem, vi ska träffas en sväng på eftermiddagen, sen är jag barnvakt på kvällen. Det är min helg det.

Sommar.

GAAAAAAAAAAAAAH!!!! Sommaren är hääär!! Det är så härligt väder här borta alltså, helt underbart!!! Jag gick in till High Street för att kika på lite vårkläder ;) och folk går runt i klänningar med bara ben, shorts och linne och jag var skitvarm i min tunna kavaj. Härligt!! Det är verkligen sommarhysteri, alla är på toppenhumör! Det är fullt med människor på alla uteserveringar, alla vill njuta av värmen och solen =). Jag med!! Ska nog träffa Maya sen, kul!!
Undrar ni om jag köpte nått?? Hihi!! Jag shoppade loss lite faktiskt, älskar Topshop!!! De har så himla fina kläder!
Det blev en klänning, en väst, en magtröja (jag ska självklart ha ett långt linne under) och en skjorta. Allt perfekt för vår och sommar. Tog några bilder med mobilen i provrummet:


"Magtröjan", syns inte så bra på denna bild dock.


Skjortan.


Vad tycker ni? Man kan ju även ha den öppen med ett linne under så blir det en mer avslappnad look.


Klänningen.


Mina gladiatorsandaler var på :).

Glömde ta en bild på västen, men den är i alla fall mossgrön, tunnstickad och assnygg och skön ;). Hihi!!
Vad tycker ni om mina inköp??

6 månader - ett helt halvår.

Idag var det exakt sex månder sedan jag och Susanna flyttade hit till London. Vi har varit Londonbor i ett halvår, är inte det crazy?!!!!! Jag fattar det inte ens, gud vad tiden går fort. Vi pratade om det igår när vi fikade och det känns som om det var februari igår och jul i förrgår, jag vet inte vart tiden tar vägen. Vi har väl väldigt roligt så tiden går fort, och bra är ju det =). Jag kan bara inte fatta det... Galet! Men jätteroligt!!

Ledig.

Nu har jag jobbat. Igårkväll var jag så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna, tillslut somnade jag i sängen (fast jag egentligen skulle lyssna efter den lilla som börjar gråta ibland...), vaknar upp och får panik men det är tyst i huset så det var ju en lättnad. Kände mig som en urusel au pair men jag var så trött efter att ha varit uppe i 18 timmar att jag däckade. Imorse var det bara att gå upp 06:45 och jobba igen. Vi har lekt lite med deras matmarknad, käkat frukost, vattnat deras tomatplantor, sett på "Princess protection program" och lekt kurragömma. Nu är jag ledig. Härligt! Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Jag måste köpa strumpor, har bara två par, antar att resten är i gamla lägenheten. Sen hade det ju varit kul att shoppa lite vårkläder :D. Jag får se, Maya och Susanna är oxå lediga idag så vi kanske kan göra nått, vi får se. Ikväll är det i alla fall partaj, hemma hos Chris och Julien, de flyttar båda hem till Paris på måndag. Tråkigt. Men därför har de i alla fall ett litet avskedsparty... Utgång efteråt antar jag :). Vad ska ni göra i helgen??

Ps. Superhärligt väder idag igen. Sol och värme. Usch, jag vänjer mig så lätt vid det här att när det kommer regn och kyla (vilket det säkert kommer snart, hoppas inte dock) så kommer jag bli alldeles deppig... Bäst och gå ut och njuta av solen nu då!!! Hoppas ni får en fin helg!

17 grader.

17 grader (i skuggan) idag. Åååååh så härligt!!!

Jennifer Hudson.

Jennifer Hudson har tydligen gått ner en massa i vikt nu. Hon har ju alltid varit en lite mulligare kändis som är supervacker, tycker jag. Jag vet inte vad jag tycker om att hon har gått ner i vikt...

När tycker ni hon var snyggast?

Då?


Eller...

Nu?

I miss these two!!








Susanna and Ida time.

Hejsvejs på er! Hur mår ni? Jag mår bra, lite huvudvärk bara... Imorse jobbade jag som vanligt, det gick bra. Jag gjorde scrambled eggs till frukost och det var mycket uppkattat - de åt rejält, vilket är något mycket ovanligt med dessa.
Jag är glad att det är fredag och att det är varmt ute, 14 grader i skuggan, inte lika soligt idag dock men ändå ganska skönt väder :). Idag kommer Susanna ner till Putney, yeeeey!! Ska bli kul att umgås med henne. Vi ska nog kika lite på stan och fika m.m.
Mamma "gav mig ju tillåtelse" att shoppa vårkläder igår :). Njae, så är det ju inte alls, jag shoppar väl hur mycket jag vill för mina pengar, men jag har liksom vart rädd för att slösa. Men igår pratade vi om vårkläder på skype och då sa mamma att jag väl nästan inte har några vårkläder alls i London och att jag ju kunde gå och köpa det, och då kändes det genast mycket bättre eftersom hon sa att jag "fick". Haha!! Känner ni oxå så eller shoppar ni loss helt vilt? ;)

I eftermiddag blir det jobb igen, och ikväll är jag barnvakt. Sen är det bara 2 timmar imorrn mellan 7-9 som jag ska jobba och sen är jag ledig ända till söndag kväll då jag ska vara barnvakt igen. Får väl se vilken film i deras stora samling som jag ska se på ikväll... :). Nice med hemma bio :P.








Spring.

Här får ni se några bilder som jag tog igår när jag solade i trädgården, lite på trädgården och på baksidan av huset.


Deras enorma studsmatta.


Spotify.


En del av huset.


Grönska.

Soooool!!

Wow, vad härligt väder det är här idag! Jag sitter ute i trädgården och solar, det är helt underbart! 14 hela grader och solen steker REJÄLT, är nästan rädd att jag ska bränna mig på näsan... :). Men who cares, spring is here :D.
Imorse jobbade jag, ni vet den vanliga rutinen, sen har jag slappat i min säng en sväng, grejat på datorn, sett på Svenska Hollywood fruar. Älskar Maria Montazami, hon får mig att skratta så himla mycket! Sen pratade jag en sväng med Maya på Skype och nu sitter jag i trädgården och gottar mig. Just nu är allt livet bra härligt. Nu måste jag återgå till att sitta med fejjan i solen, prognosen ser inte lika fin ut i helgen så får passa på. Hur är det i Sverige?? 

Tack!

Igår fick jag ett fint kort på posten!! Det var från min kusin Linnea och från min mamma :). De hade skrivit det tillsammans. Gulligt!! Jag blev jätteglad!


Tack så mycket!! :D

Yesterday.







Mayas söta ungar!!

Blurry pic.


Planet Earth.

Nu sitter jag hos Maya, vi kollar på Planet Earth med hennes barn, de tycker det är kul!
I förmiddags hade jag ju "mina" barn mellan 7-12 ;). Det gick helt ok, vi gjorde hur mycket saker som helst, busy busy. Vi käkade frukost, lekte med play doh, målade med vattenfärg, vilket resulterade i ett bad efteråt, sen klädde vi på oss medans vi dansade och sjöng till Hannah Montana, sen lekte vi med ett pussel, läste bok och lyssnade på ljudbok, lekte med dockor - badade dockorna, blev asblöta och fick byta kläder, hoppade studsmatta, drack varm choklad och såg på Barbie. Ojojoj, vad trött jag var när mormorn kom och tog över. Hon var btw jättetrevlig!! Vi pratade en lång stund, hon berättade en massa om hela familjen, det var kul! Hon var gullig :)!
Efter det tog jag bussen till Maya, satt i bilkö hur länge som helst, och nu sitter vi här. Vi har käkat pannkakor och frukt, mums!! Ikväll får vi väl se vad som händer, stannar nog här resten av kvällen, härligt! Kul att va med Maya!!!!! :D Yeeeyy!!! För att citera Maya: HAJ!

Play doh.

Sorry för dålig uppdatering men internet har inte fungerat på hela dagen. Nu pratar jag med Maya på Skype och käkar barnens frukt ;). Melon och vindruvor, mums! Frågade precis pappan om det var möjligt för mig att slippa vara barnvakt (om det nu hade varit tänkt så) nästa lördag, eftersom jag fyller på söndagen. Han sa att de egentligen hade planer men att de kunde fixa nån annan eftersom det ändå var min födelsedag. Så det var ju snällt. Idag har det bokstavligt talat varit en riktig bajsdag. Massa bajs har flugit överallt ;). Fullt upp med de här ungarna det kan man nog säga att jag har. På min lediga stund mitt på dagen var jag och köpte en hårborste (har used Susannas i 5 månader och ingen alls de senaste två veckorna, så det var änna dags nu), tofsar och en ansiktsmask (eftersom jag är så torr i ansiktet). Vad gjorde jag mer..? Jooo, jag solade! Det har varit underbart väder idag, varmt och soligt. Jag satt och solade på baksidan av huset och det riktigt brände på armarna. Härligt!! Det har varit en riktigt fin kväll oxå, sommarkväll nästan, inte för att jag har varit ute och njutit av den, men jag såg ju genom fönstret ;). Nu ska jag prata lite till med Maya och sen sova, imorrn jobbar jag 7-12 och sen ska jag förmodligen hem till Maya en sväng. Mys!!
Sov gott!

Bilder från dagen:

Vår.


Gatan (eller avenuen som det heter) som jag går till ungarnas dagis.


Themsen och vårmorgonen.


Lite random stuff följer:






Jag lät den stora tjejen låna mina solglasögon en sväng. Sött va?? ;) Haha!!

That's the life for the filthy rich.

I eftermiddag har jag haft en lugn och skön jobbstund. Föräldrarna tog med sig barnen och gick ut och åt, detta innebar att jag spenderade kvällen med att städa upp i köket (efter att de gjort påskkakor), organisera och lägga in alla barnens kläder i garderoberna/lådorna, dammsuga lite, tvätta m.m. Sååå skönt!! ;)
Jag lyssnade på 4-åringens Hannah Montana skiva och bara grejade, det var så peaceful och skönt :).
Dock måste jag återigen få påpeka hur stört det är att dessa två små barn har så fruktansvärt mycket kläder. De har kanske 20 pyjamasar var, 20 par byxor, 50-60 klänningar var, kanske 50 toppar/t-shirts var. Det är helt stöört!! Och bara idag var det kanske 10 nya plagg som låg på deras sängar som skulle läggas in. På tal om mycket: deras accessoarer. Den stora har kanske 30 diadem, 40 blommiga hårklämmor + hur många hattar, armband, ringar och halsband som helst. De växer ju snart ur kläderna(!!!!!). Nu får mamman en ansiktsbehandling här i hemmet, det kom nån "skönhetsguru" som gör det på henne i arbetsrummet. Härligt för henne. :P

Nu kollar jag på Ghost Whisperer, det är bra. Sov gott!


Ögongodis!

I det här fallet Hanna, gillar jag oxå lite äldre män (eller man snarare). Men inte typ bara, som du gör din underliga kvinna... ;). Haha!!! (Nu pratar vi kändisar alltså :P). Det är många som jag verkligen inte kan förstå mig på att du tycker är heta (typ Charlie i Twilight), men denna mannen borde du sätta på toppen av din lista ;). Finns det någon charmigare?? NOOO!! :D

James Marsden



"Sometimes I feel like throwing my hands up in the air".


Nudlar.

Godmorgon! Nu har jag varit uppe i ca fyra och en halv timme, jobbat 3 av dem. Just nu kollar jag på "Vänner" och käkar nudlar (till frukost, kylen är i princip tom). Snart tänkte jag gå de 400 metrarna in till Putney High Street och köpa lite småsaker. Jag måste köpa nytt schampoo och balsam, jag fick visserligen både och av familjen, nått svindyrt, stjärnfrisör set, men det funkar tyvärr inte särskilt bra. I alla fall inte på mig, för mig räcker det med 20kr's grejer ;). Detta schampoo't får mitt hår att bli fett direkt efter jag har duschat. Jag tror det beror på att det inte löddrar nånting, jag behöver ett schampoo som LÖDDRAR!! Haha!! To much boring information?? ;) Haha!
I eftermiddag jobbar jag igen. Kul.

Saknar Hanna och Maya lite. Men snart kommer i alla fall Maya hem igen. Då får vi se till och träffas! Yeeey!


Putney.

Hellu! Hur mår ni denna söndag? Ganska dåligt eller?? Haha! Själv mår jag bra, var hemma 00:40 igår efter att jag skiljts från mina vänner i Bayswater, de drog till West End och jag till Putney. Förfesten var trevlig, jag lärde mig några nya meningar på franska: "Kan jag få mina nycklar, tack!" m.m. Haha!

Idag ska jag åka till Bayswater igen, vi ska laga och käka lite påskmat tillsammans. Mysigt!!!

Putney.



Bayswater.

Nu sitter jag hos Suss. Ikväll ska de ha förfest här, Suss, Frida, Sebbe, Chris och Julien :). Jag ska vara med en sväng, dricka mitt vatten (jag försöker dricka vatten mamma, tänker inte bli dehydrated igen :P).

Det här var ungefär det enda som var riktigt grymt i Fame. Gillar faktiskt den gamla versionen mycket mer.
Denna tjejen sjunger grymt bra:

Glad Påsk!

Hej!! Imorse jobbade jag, två timmars övertid oxå. Kändes som om jag fick "betala" det för att jag var sjuk, men det gjorde inte så mycket. Efter det pratade jag med mamma och Charlotte på Skype i nästan två timmar, det var mycket trevligt! Annars har jag kollat på den nya Fame filmen, inte lika bra som den gamla, men det är alltid härligt med dans och musik filmer :D. Nu ska jag prova styrkan i mina ben och gå ner till floden och kika på båtracet som är på Themsen idag. Det är tydligen stor folkfest, "match" mellan Oxford och Cambridge eller nått, jaja vi får se vad som händer. Efter det tänkte jag kanske åka till Bayswater en sväng, invånarna där ska väl ut men det orkar inte jag, så jag får dricka saft på förfesten istället;). Härligt!! Nu ska jag dra!! Hoppas ni får en fin helg!!

???

Vad tycker ni om den nya headern (bilden ovanför, startsida-bilden)?? Bättre eller sämre än den förra?? Jag är riktigt tvek alltså... Känner att den förra var bättre men ville ändra nått oxå, denna är ju personligare. Jag vet verkligen inte. Jag kanske ska byta tillbaka..? Vad tycker ni? Snälla kommentera, jag har beslutsångest!

Grekland i mitt hjärta!!

Just nu ligger jag här i min säng och längtar så att jag dööör till värmen utomlands. Hanna är ju i Frankrike nu och jag kunde inte vara mer avundsjuk. Självklart unnar jag henne detta men jag vill oxå! Just nu längtar jag så stöört mycket tillbaka till när vi båtluffade med hela granngänget sommaren 2008 i den grekiska ö-världen. Att bara lägga sig på en egen liten strand på Koufonissi och bara steka och snorkla i det kristallklara vattnet, det skulle jag inte banga på!!




Vila, vila och åter vila.

Nu har familjen åkt till Brighton och här ligger jag hemma i sängen. Det känns både skönt och tråkigt. Det hade ju varit jättekul att följa med men jag hade inte orkat det ändå. Dock känner jag mig lite bättre idag. Fortfarande trött och huvudvärk, men jag har i alla fall lite mer matlust, vilket är skönt. Jag tänkte kolla på Sherlock Holmes nu och om jag orkar, lite senare, släpa mig de 800 meterna till Sainsbury's och köpa ett påskägg till mig själv, så att jag har nått att njuta av i min ensamhet. Hoppas ni får en fin påskhelg!! Och, ja just det, Glad Påsk allihopa!



Tack för att ni kom igår tjejer!!

Det var såå snällt och så uppskattat!!!!

Ni är bäst!!

Drogade Ida agerar.

När jag väl hade blivit rejält medicinerad igår så kom jag helt plötsligt att tänka på min blogg och att jag kanske borde ha bilder att visa där. Idiot som jag är, så jag tog några med mobilkameran. De är inte fräscha och jag ser förjävlig ut, men det är väl bara reality I guess.


Tur att jag inte är rädd för nålar.


Dropp.


Drogade och medtagna Ida.


Brittiska sjukhus är inte de finaste.

Något som var fint var en komplimang jag fick av läkaren. Hon frågade vart jag var ifrån, jag sa Sverige. Då sa hon (på engelska då såklart): Du är en av de få människor som om det inte hade varit för ditt svenska namn och utseende jag hade tagit för att vara en britt, för din engelska är ju felfri. Tack för den säger jag bara!


Äntligen professionell hjälp.

Hej på er! Förlåt för dålig uppdatering men jag har legat på sjukhus i 20 timmar. Därför kunde jag helt enkelt inte blogga. Inte för att jag varken orkade eller ville heller.
Nu blir ni nyfikna va?? Speciellt alla släktingar som älskar skvaller ;). haha!!
Igår morse så bestämde jag mig för att åka tillbaka till kliniken i Parsons Green som jag var på i förrgår eftersom alla insisterade på att jag borde fått penicillin. Jag kände själv att det inte hade blivit något bättre (snarare sämre) och bestämde mig för att åka. Påväg till bussen så kände jag bara att mitt huvud/ansikte gjorde ondare och ondare och värken spred sig ner i tänderna m.m. Då hade jag alltså värk under, bakom och över ögonen, i tänderna och käkbenen och i hela huvudet och nacken. Jag kände mig lite smått illamående och snurrig i huvudet. Jag blev oxå bara tröttare och tröttare och undrade om jag ens skulle kunna ta mig fram till bussen. Ilskan började oxå växa eftersom jag blev så sur på den nonchalanta sjuksköterskan från dagen innan. Jag kände ju att nått var fel. Det var nog kanske ilskan som gav mig lite extra krafter. Jag tog mig i alla fall fram till kliniken (med solglasögon, trots en mulen dag, måste sett ut som en idiot, men ljuset gav mig ännu mer huvudvärk). Jag kom in till en annan sjuksköterska den här gången och hon såg genast att jag var riktigt dålig, frågade en massa frågor, gjorde en massa tester och sa att jag borde bli kollade av en läkare omedelbart men hon ville inte att jag skulle åka ensam. Därför beställde hon en taxi, som jag inte behövde betala för, vet inte varför, det var kanske som ett alternativ till sjuktransport. Jag blev körd till Charing Cross Hospital som ligger i Fulham.

Väl där fick jag anmäla mig i luckan och blev ombedd att sätta mig och vänta. Detta var nog en av de värsta stunderna den dagen. Ljuset strömmade in, det var vägarbete utanför, männikskor pratade överallt och mitt huvud dunkade och kändes som om det skulle sprängas. Efter tjugo min fick jag se ännu en sjuksköterska som sa att jag definitivt hade fått bihåleinflammation men var rädd för att det var nått mer, typ hjärnhinneinflammation. Därför fick jag gå ut igen och vänta på att få se en läkare. Hon sa dock att om huvudvärken blev värre eller om jag ville kräkas så skulle jag komma tillbaka och meddela henne. Efter ännu en kvart i väntrummet blev det bara för jobbigt, jag villa kräkas av smärta och gick då in till henne igen, hon var supergullig och satte mig då som nr 1 i väntlistan på doktorn. Jag kom rätt in där och han frågade mig samma saker som alla andra och gav mig två tabletter som han sa var väldigt starka och skulle hjälpa inom några minuter och att jag kunde känna mig lite yr av dem. Sen sa han att jag skulle bli skickad till ett tredje ställe, gav mig några papper och bad mig once again att vänta där ute. De tabletterna hjälpte ingenting. Efter ännu en kvart ropade en sjukskötare upp mitt namn och bad mig komma in till själva emergency avdelningen, innan hade jag ju bara varit i små rum i anslutning till väntrummet. Nu kom jag in, fick en kvinnlig doktor, som btw var skitbra(!!) och fick äntligen lägga mig ner i en säng i en stor sal med andra sjuka människor, med bara ett draperi runt mig. Hon hjälpte mig på med en fin "sjukhusklänning" och satte genast igång. Hon var så himla professionell. Hon hade en student med sig och när hon berättade vad hon gjorde för honom så hörde jag hur duktig hon var, väldigt erfaren och rak. Jag gillade verkligen henne, inget gulligull som "it's alright sweetie, you are gonna be fine, don't worry", sånt orkar jag inte med. Utan hon sa - I know you are in a lot of pain but I am gonna give you this and that, and take a bloodsample and we are gonna sort this out, okay? Så j*vla gött!!! Jag hade fortf fruktansvärd huvudvärk och frös och skakade som en gris, men hon satte in en kran i armvecket och tog en massa blod, sen gav hon mig dropp för att jag var så uttorkad, och sen skulle hon ge mig antibiotika rätt in i blodet för att verkligen få ut all skit, men hon sa att det skulle göra smärtan ännu värre så hon skulle ge mig morfin innan för att minska detta. Sen fick jag ännu mer dropp och typ 10 tabletter att svälja och efter ungefär en timme (tillsammans med antibiotika) så började smärtan sakta men säkert försvinna lite. Det var inte förrän den försvann som jag insåg hur illa det hade varit innan. Hon kom tillbaka med studenten i släptåg och sa att jag nu såg mycket piggare ut. Och jag kände mig mycket piggare. Jag har nog aldrig varit så drogad i hela mitt liv. Äntligen var jag varm, supertrött - men samtidigt svävade jag på moln. När Tim (pappan) ringde så kunde jag knappt prata, jag sluddrade som en j*vla idiot och fick inte fram orden även fast jag kände mig helt klar i hjärnan. Som sagt, det var mycket mediciner i mitt omlopp just då.


Efter många om och men började jag känna mig lite mer som den normala Ida igen och läkaren kom återigen tillbaka och sa att de fått svar på mina prover och att det var en bakteriellt baserad bihåleinflammation, inte en som kommer från ett virus. En bakteriell är mer allvarlig men oxå lite lättare att behandla eftersom man då kan sätta in en penicillinkur. Hon sa oxå att de flesta inte får en så kraftig form som jag fick. Hon sa även att hon inte trodde att det var hjärnhinneinflammation oxå och om hon skulle få ett ordenligt bevis på det skulle hon behöva ta ryggmärgsprov, och jag sa att jag helst skippad det ;). haha!!

I alla fall så blev jag uppkörd till ett rum, fick en skönare säng, en fruktansvärd rumskompis, som bara inte kunde hålla käften, och jag var ju jättetrött och orkade inte lyssna när hon berättade hela sin livshistoria om sin man som dött tio år tidigare och sin son som snodde hennes pengar m.m. Sen kom de med mer mediciner och läkaren kom och kollade till mig och sa att det var pga av bakterien som jag hade frusit så, speciellt om händer och fötter, för blodet hade helt enkelt inte kunnat transporterats hela vägen ut dit, bakterien hade slått ut hela mitt system, men eftersom jag fick antibiotika intravenöst så slog det bort det mesta och jag blev varmare. Vid halv tio kom Hanna, Frida och Susanna och hälsade på mig, de hade med macka och choklad (jag hade bara käkat en jordgubbe på hela dagen). Men precis då så kom en sjuksköterska med shepherds pie till mig och med kex till mina vänner, så det var ju gulligt. Blev jätteglad att de tre kom. Kände mig ganska ensam innan. De stannade kanske tre kvart, härligt! Natten spenderades med mer dropp, blodtryckskoller m.m. Och nya patienter kom m.m. På morgonen fick jag frukost, mer mediciner och vid tio fick jag äntligen mina mediciner och fick åka hem. Tog en taxi för var så trött att jag knappt orakde gå till receptionen. Men jag känner mig i alla fall mycket bättre än igår, och det borde jag göra oxå efter allt som blev insprutat i mig och de ca 30 tabletterna jag fick under 20 timmar. Nu ligger jag i min säng och vilar, har tagit mina tabletter, min nässpray och min varma dricka. Nu ska jag sova!! Grattis till er som tog er ner hit ; ). haha!!

RSS 2.0